Letter to Vladimir Putin President of the Russian Federation

Photo by David Fierro

Photo by David Fierro

The Honorable Vladimir Putin President of the Russian Federation

Dear President Putin,

I’m writing to thank you for making the bold decision to free the whales and orcas held in captivity in a bay near Nakhodka. With the relocations underway, I commend you for committing to releasing the remaining 75 whales and for not permitting the live capture of free- ranging beluga whales and several dolphin species in Russian waters in 2020.

Live capture for these animals is highly stressful and can lead to injuries, deaths, and declines in populations over time. This not only affects the captured animals but also can have ramifications for the entire pod.

Thank you again for your commitment to ensuring that the remaining whales are released and for not issuing new capture permits of any cetacean species in Russian waters. When all the dolphins and whales are swimming freely in the ocean rather than being confined for entertainment, Russia can rightfully take credit for protecting all cetaceans.

I’m sending you my good wishes, as always.

Sincerely,

Pamela Anderson

——————-

Уважаемый президент Путин,

Я хотела бы поблагодарить Вас за смелое решение освободить китов и касаток, которые содержались в неволе в заливе рядом с Находкой. Переселение животных уже началось, и я выражаю вам мою признательность за то, что вы взяли на себя обязательство освободить оставшихся 75 китов и не допустить отлов живых вольных белух и нескольких видов дельфинов в Российских водах в 2020 году.

Живой отлов для этих животных – это большой стресс, возможные травмы, смерть и снижение численности популяции в долгосрочной перспективе. Это отрицательно скажется не только на отловленных животных, но и на всей популяции.

Спасибо за ваше обязательство отпустить оставшихся китов и не издавать новых указов, которые позволяли бы отлов любого вида китообразных в Российских водах. Если все дельфины и киты будут на воле в океане, а не в заключении ради забавы, защита китообразных – станет по праву заслугой России.

Как обычно, с наилучшими пожеланиями, С уважением,

Памела Андерсон